A Pachelbel Vonós Kamarazenekar 2006-ban alakult tehetséges és lelkes növendékekből, jelenlegi zeneiskolás tanulókból illetve gimnáziumban, szakiskolában továbbtanuló diákokból. Az ő fáradságot nem ismerő lelkiismeretes munkájuk a zenében, művészi értékekben való hitük tartja életben a zenekart. Fenntartónk a zeneiskola lehetőségeihez mérten támogatja munkánkat, az Ifjú Muzsikusok Alapítványa pedig nagymértékben hozzájárul támogatásunkhoz. Repertoárunk folyamatosan bővült az évek során, barokktól, klasszikus művekig, romantikusokon át a musical-g, immáron a fiatal korosztály kedvében járva a filmzenék világába is kalandozunk.

A zenekar két alkalommal indult megyei versenyen 2007-ben és 2009-ben a Komárom-Esztergom Megyei Vonószenekarok Fesztiválján, ahol mindkét alkalommal arany minősítést szerzett. 2010-ben Bánk községben megrendezett „Amatőr Zenekarok Fesztiválján” muzsikáltak sikeresen. 2011-ben a VII. Országos Zenekari Versenyen indult és sikeres bemutatkozás után bejutott az országos döntőbe, ahol az ország első 10 vonószenekara között mutatta be tudását. Minden évben, megalakulása óta a zenekar részt vett az alapítvány által megszervezett „Nyári Zenei Tábor”-ban. Dorog és a környező városok városi, egyházi ünnepeinek, rendezvényeinek rendszeres fellépői.

Az igényes és kiemelkedő kulturális élet, zenei követei a 9-20 év közötti fiatalok. Ezen korosztály ilyen  komoly munkát igénylő együtt játéka jól példázza a XX.-XI. sz. ifjúságnak igénye van a szabadidő minőségi módon való eltöltésére.

A zenekar művészeti vezetője Kolozsvári Barnabásné, Marika.