A Zeneiskola Halleluja kamarakórusának és Pachelbel kamarazenekarának

munkaterve a 2013 január-szeptember közötti időszakra

 

·         március 2-3: CD stúdiófelvétel, Pergolesi Stabat Mater.

 Munkafolyamat kezdete: január 15

·         március 23: nagyszabású közös koncert Karl Jenkins műveiből (mint pl. a Better is Peace mise, Adiemus,Palladio). Saját együtteseink mellett részt vesznek a Zrínyi Ilona Általános Iskola kórusai Fódi Krisztina vezetésével, valamint a környékbeli fúvószenekarok tagjai.

Munkafolyamat kezdete: január 3.

Közös próbák: március  9, 16

·         május 10-12: „Énekel az ország” tábor. Kamarakórusunk részt vesz egy több mint 500 főt számláló, 22 kórusból álló „Egyesített Énekkar” felkészülési folyamatában, mely nagyszabású koncerttel zárul a Művészetek palotájában. Kísér a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar. Vezényel Hollerung Gábor.

Műsor: Mozart: Requiem, Kodály: Psalmus Hungaricus

Munkafolyamat kezdete: január 19.

·         május 19: az „Énekel az ország” zárókoncertje a Művészetek palotájában.

·         május vége: nagyszabású, közös vonószenekari koncert a környék zeneiskoláinak részvételével (Esztergom, Nyergesújfalu, Dorog, Párkány). Minden részt vevő településen szerveznek koncerteket.

Munkafolyamat kezdete: április 6.

·         június 21-28: zenei tábor

Témája: Kálvin Balázs meseoperájának, „A szorgalmas és a rest lány”-nak kidolgozása, színpadra állítása. A projekt létráhozására pályáztunk az Emberi Erőforrás minisztériumnál. Elbírálás: március 21-én.

Munkafolyamat kezdete: április 6.

·         június 30: a meseoperanyilvános főpróbája

·         szeptember 1: a meseopera ősbemutatója Dorog Város iskolái részére a tanévnyitó alkalmából (terv).

Tervezzük a mű bemutatását az esztergomi Várszínházban, Párkányban, illetve elvi megállapodásunk van Böjte Csaba atyával, hogy a meseoperát elvigyük az erdélyi árvaházakba.